ЗА ГИМНАЗИЯТА ЗА УЧЕНИЦИТЕ ЗА РОДИТЕЛИТЕ РЕАЛИЗАЦИЯ ОБЩЕСТВЕН СЪВЕТ ТРАДИЦИИ НАСТОЯТЕЛСТВО КОНТАКТИ
164. гимназия с преподаване на испански език "Мигел де Сервантес"

2016 - 2017 година

25 години Испанската:

"Нас испанският събра"

 ЧЕСТВАНЕ НА ГОДИШНИНАТА!

 

ВИДЕО - ЖИВОТЪТ В ИСПАНСКАТА ГИМНАЗИЯ В СНИМКИ, направени в периода 2012-2017 година от наши ученици :)  Христо Инкьов, Деси Миланова, Мила Георгиева, Мария Игнатова и др.  Крaтка импресия за нашите празници, чествания, традиции, спортни състезания, срещи с писатели, среща на випуските:

ЗАЕДНО - УЧЕНИЦИ И УЧИТЕЛИ. 

 

 

 *********************************

Общуването между хората, между материалните и духовните култури е най-градивната дейност в земната, човешката цивилизация.

Това общуване е ползотворно, когато е осъществено с добро познаване на езиците. В Република България образованието прилага тази истина, като залага изучаването на чужди езици в средните училища от дълги години.

Интересът към испанския език и културите на Испания и испаноговорящите страни е стародавен: говорят го 400 милиона души по света в повече от 20 страни. Народопсихологията на тези човешки общности импонира на българите, като най-голяма мотивирана полезност има сред юношите.

164. гимназия с преподаване на испански език “Мигел де Сервантес” е създадена с такава цел: да отговори на многогодишната необходимост от изучаване на испански език и културата на испаноезичните страни, да съдейства на желанието за приятелство и общуване.

Испанската гимназия е едно от училищата с интензивно изучаване на чужд език в България, чиято образователна концепция отговаря напълно на изискванията за двуезичното обучение, заедно със задължителната програма за придобиване на средно образование.

164. гимназия “Мигел де Сервантес” е създадена през 1991, но традициите в преподаването на испански език се основават в 1966г, в рамките на столичната френска гимназия. От 1980г. се провежда редовният 5-годишен курс на обучение.

  *********************************

Архив - Добре дошли в Испанската! - видео

2012 година - "20 години - труд, творчество, успех"

 


ДЪРЖАВНИ ЗРЕЛОСТНИ ИЗПИТИСайтът е създаден от Стефан Димитров